Vrijwilliger worden tijdens Het Groninger Winterfestijn

Het Groninger Winterfestijn is verantwoordelijk voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van de ijsbaan. Bij de opbouw en de exploitatie van Het Groninger Winterfestijn werken wij nauw samen met ruim 40 enthousiaste vrijwilligers. Deze kanjers vormen een vaste waarde binnen onze organisatie.

Zorgt ervoor dat de vrijwilligers goed in de watten gelegd worden:

  • Zo krijgen de vrijwilligers mooie en bovenal warme werkkleding. Afhankelijk van de functie is dit een winterse jas dan wel een bodywarmer;
  • Tijdens werktijden wordt er gratis eten en drinken verzorgd;
  • Buiten werktijden om mogen de vrijwilligers onbeperkt gratis schaatsen;
  • Middels onze partners en sponsoren krijgen de vrijwilligers aanbiedingen en kortingskaarten;
  • Er worden speciale en geheel verzorgde evenementen voor de vrijwilligers georganiseerd, waaronder een ‘Vrijwilligersavond’ en een ‘Vrijwilligers Dag’;
  • Last but not least, een vrijwilligersfunctie staat heel goed aangeschreven op je CV!

Als vrijwilliger aan de slag tijdens Het Groninger Winterfestijn?

Wil jij ook onderdeel worden van onze vrijwilligers community? Bekijk dan de beschikbare functies en meld je direct aan!

IJsmeester

De ijsmeester verzorgt het ijs volgens de richtlijnen van ICE World. Het ijs dient regelmatig gecontroleerd te worden ook buiten de openingstijden. Tevens draagt hij/zij zorg voor het zo nodig schuiven van het ijs. Met regen gebeurt dit met trekkers. Hierbij kan hulp worden ingeroepen van schaatsers die op dat moment aanwezig zijn. Het ijs opspuiten gebeurt indien nodig na sluiting (dus na 21.00 uur).

Toezichthouder

De toezichthouder zorgt ervoor dat iedereen handschoenen draagt op het ijs en zich gedraagt op het ijs. Bij een conflict is hij/zij de scheidsrechter.

Verhuur & kassa

De verhuur- en kassamedewerker zorgt voor het uitgeven en het innemen van schaatsen. 

EHBO

De EHBO’er draagt een EHBO-jas en is dus duidelijk herkenbaar. Verzorgt gewonde schaatsers. Verwijst door naar huisarts of SEH indien nodig.

Horeca

Als horeca-medewerker maak en serveer je de drankjes en lekkernijen. Daarnaast zorg je ervoor dat het terras netjes blijft.